The owners, a young Milanese couple with an upcoming child, wanted to adapt their apartment, from the 70s, to create a family space in which to grow as a family and make it suitable for their needs for the next decades. The original distribution layout has been transformed drastically, even though modifying few wall partitions; the new spatial distribution, in agreement with the client, has created a new function layout. The design choice was to realize a wide day room without no strictly functional distinctions. For this purpose a central space (physically and ideologically) for common and family activities is designed surrounded by personal spaces: the one for the child, positioned at the entrance, to facilitate the future adolescent request for privacy, the one for parents is positioned symmetrically to the center, to create a more private and independent area. Great attention was given to the design of connective spaces that have lost the traditional distribution and containment function to acquire an implementation function of the central space based on future needs, with the ability of becoming a space for relaxation or study or… Given the not wide floor area, a client’s main point was to create large and practical storage volumes without reducing the living space. This have become the guiding line it drives the project as well as the key of the interior design. The walls have become elements of containment whose game of volumes, made of overlaps, subtractions and interpenetration, it defines closed cabinets, open shelf units, furnishings, storage units, kitchen furniture and appliances in a unique composition based on the aesthetic primacy that never transcend the functionality. To satisfy the request to create a family-size space, but which could also guarantee a quality representative social life, the Interior design call out a formal layout style but is structured and projected to avoid the feeling of “coolness and distance” (typical of the formal style) to create a comfortable, warm and cosy room atmosphere. The stylistic choice preferred warm colours and materials (national walnut wood, marble, linen and cotton) and timeless shapes, looking for a combination among classical and contemporary shapes to define a welcoming atmosphere in a timeless aesthetic that overcomes stylistic tendencies.